אבחון אישיות ויכולות מקיף בשיטת לוסקי – מבחני i32
מבחני אינטליגנציה – אבחון אישיות מקיף
למי זה מתאים?
לבדיקת יכולות וחוסר יכולות אצל ילדים, מתבגרים, מבוגרים, עובדים, חולים
וכל אדם שרוצה לבדוק את יכולותיו לצורך:
1. לימודים
2. עבודה
3. טיפול
4. התפתחות אישית
5. כל מטרה נוספת
מבחני אינטליגנציה בשיטת לוסקי, (להבדיל ממבחני ה-IQ המוכרים) הם מבחנים / אבחונים הבאים להציג מפה מפורטת של 32 אינטליגנציות הקיימות בכל אדם. על פי שיטת לוסקי, לכל אדם יש 32 אינטליגנציות במינון ייחודי המרכיבות את אישיותו, איתן הוא פועל במשימות חייו ובעזרתן הוא יוצר את המציאות שלו. אינטליגנציה היא יכולת שניתנת למדידה ושניתן לפתח אותה כמו שריר. מבחני אינטליגנציה בשיטת לוסקי נותנים את המפה (גרף 32 האינטליגנציות) האישית של המאובחן לצורך המשך לימודים, התאמת עבודה, עבודת מודעות, טיפול עצמי, צמיחה אישית וכל מטרה נוספת.
מבחני אינטליגנציה i32 נותנים מיפוי מלא של 32 האינטליגנציות דרך גרף תוצאות בהיר אשר מראה את מדרג האינטליגנציות החזקות והחלשות של הנבדק. לאחר זיהוי האינטליגנציות החזקות והחלשות, יכול האדם להתקדם בחייו האישיים והמקצועיים על סמך "הישענות" על היכולות החזקות שלו. כמו כן, לאחר זיהוי האינטליגנציות החלשות, ניתן לשכלל ולתמוך בהן (כמו אימון של שריר) על ידי האינטליגנציות החזקות.
ניתן לבצע אבחון אישיות מקיף i32 אונליין דרך המחשב.
עלות פגישת אבחון מקיף i32 הוא – 490 ש"ח.
למטופלים של הקליניקה שלנו האבחון יינתן כחלק מהתהליך הטיפולי ובעלות של פגישת טיפול.
לאחר אבחון מקיף i32 אתם תקבלו גרף (ראה תרשים למעלה) + הערכה כתובה של תרגילים טבעיים פשוטים שניתן לתרגל באופן עצמאי לצורך אימון ופיתוח של 32 האינטליגנציות.
לפרטים נא ליצור קשר במייל info@hiyuly.com או בטלפון: 03-5188660
את האינטליגנציות החזקות יש לתחזק,
את האינטליגנציות הבינוניות יש לשכלל,
ואת האינטליגנציות החלשות יש לתקן.
תחזוקה, שכלול ותיקון של האינטליגנציות מתבצע על ידי "תרופות לוסקי" (פעולות אנושיות פשוטות המכוונות לקבלה או נתינה) או על ידי טכניקות טיפוליות של הרפואה המשולבת (הילינג רוחני, דיקור עץ חיים, פרחי באך, פסיכותרפיה, דמיון מודרך, מדיטציה ועוד).
מבחני אינטליגנציה מדעיים – שיטת לוסקי
התיאוריות על האינטליגנציות מסבירות כיצד אנו יוצרים את הבנתנו לגבי העולם בו אנו חיים, כיצד אנו משנים עמדות ואמונות, וכיצד אנו קובעים יעדים ומבצעים אותם. הצלחת התהליך מחייב הפעלה של כל הרבדים באישיותו של אדם – גישה הוליסטית, ולמעשה הפעלה של אינטליגנציות רבות, מכאן תרומת חקר האינטליגנציות להבנת הגישה ההוליסטית, שהיא לב הרפואה המשולבת.
הפסיכולוג הצרפתי בינה התייחס אל אינטליגנציה כאל יכולת שכלית שניתן לכמת אותה למדד נבונות מספרי, הקרוי מנת משכל – (IQ-Intelligence Quotient). בינה הרכיב עץ של יחידות גיל משכל, בהניחו שהמשכל משתנה עם הגיל. לפיכך, מנת משכל (IQ) מוגדרת כיחס שבין היכולת האישית של הנבחן לבין היכולת של בני גילו. מבחן ה-IQ פותח לראשונה על ידי בינה וסימון, בשנת 1916, ונועד למיין תלמידים לבתי ספר רגילים ומיוחדים. על בסיסו נהוגים עדיין מבחני אינטליגנציה אלו בעולם המערבי, לצורכי מיון תלמידים וחיזוי הצלחתם בלימודים. מבחן ה-IQ מודד את הכשרים הנדרשים להצלחה בלימודים בבית ספר קונבנציונאלי כמו: הבנה ויכולת מילולית, יכולת לוגית מתמטית וזכירת מילים ומספרים. על פי בינה וסימון קיימים שלושה קריטריונים לפעולת החשיבה: חשיבה בכיוון מוגדר, כושר הסתגלות בעזרת פתרונות ארעיים והכושר לברור, לשפוט נכון ולבקר כל הנחה או פתרון (גארדנר 1996).
השימוש הנרחב במבחני ה- IQ במשך השנים עורר ביקורת שהתייחסה לשאלה האם אינטליגנציה היא כושר אחד, שניתן למדידה כמותית, או שהיא מהווה מכלול של כשרים. טענת המבקרים הייתה שהגדרת אינטליגנציה היא צרת מימדים, בודקת כשרים לוגיים-מתמטיים ומילוליים בלבד. גישה זו היא אנטי תזה לגישה ההוליסטית, גישה זו מתייחסת רק לחלק אחד של הרובד השכלי ואינה רואה את האדם השלם (ארבעה רבדים).
רוצה לקבל פרטים נוספים על טיפול / אימון אישי למייל שלך?