טיפול בהתקפי חרדה – תיאור מקרה

רקע: מרים (שם בדוי), בת 53, נשואה ואם ל-4 ילדים, מתגוררת עם בעלה וילדיה במרכז הארץ.
מרים מגיעה לקליניקה לטיפול בחרדות ומתלוננת כי סובלת מהתקפי פאניקה והתקפי חרדה ממש חזקים אשר מפריעים לה לניהול סדר חיים תקין וכי היא חוששת שזה יערער את שפיותה. מרים מספרת כי פנתה למספר בעלי מקצוע אך עד כה לא מרגישה שינוי בהתקפים. בפגישה הראשונה מרים מגיעה עם מטען רגשי מאוד גדול ולא מבינה למה זה מגיע לה.
מרים מספרת כי כל חייה דאגה להיות אם טובה לילדיה, רעיה טובה לבעלה, בת טובה לאמה, חברה טובה ושכנה טובה ותמיד עשתה טוב למען אחרים, גם כשלא רצתה או יכלה. מרים מציינת שכעט כל זה לא מעניין אותה ואין לה את כוחות הנפש לדאוג לעולם כולו. הצורך שלה כרגע זה סוף סוף לדאוג לעצמה ולצאת מהמצב הבלתי נסבל הזה (לדבריה). מרים לא עבדה מימיה ותפקדה בתור עקרת בית במשרה מלאה, תמיד דאגה לניקיון מושלם בבית, בישולים, כביסות ושאר מטלות הבית. כעת מרים מציינת שגם המשימות האלה לא מעניינות אותה באותה המידה וכי נולד אצלה הרצון לצאת מהבית ואפילו למצוא עבודה.
מרים מספרת כי ההתקפים באים לידי ביטוי בתחושה נוראית של חוסר שפיות, של מחשבות רעות שמזדחלות לראשה כגון: "אני הולכת לרצוח אותו עם סכין", "אני הולכת לזרוק את עצמי מהמרפסת", "אני רוצה לקחת מספריים ולדוק אותה כמה פעמים".  המחשבות האלה מפחידות אותה ביותר כאשר היא מזהה אותן ובאותן הרגעים היא ממש מתה מפחד שמה המחשבות ישתלטו אליה ויגרמו לה באמת לעשות את מה שעובר בראשה. בנוסף, התסמינים שלה כוללים יציאות תכופות, כאבי ראש, נדודי שינה, כאבי בטן, חוסר רצון לעשייה יומיומית (למרות שהיא מכריחה את עצמה לעשייה בכל זאת) ועצבות גדולה מאוד.

אבחון וטיפול: מרים מקבלת הסבר מקיף על האנטומיה הנפשית והפיזית של התקפי חרדה בראיה ההוליסטית של שיטת לוסקי וכי זהו תהליך שבסופו של דבר יביא לשיפור של איכות חייה. לאחר סדרת אבחונים וזיהוי האינטליגנציות החלשות והמשובשות של מרים, דבר ראשון היא מקבלת המלצות לתזונה ותוספי תזונה לצורך איזון פיזי של סימפטומים של גיל המעבר (רובד גופני).
מרים מגיעה לסדרת פגישות של אחת לשבוע ובמהלך הפגישות אנו משתמשים בטכניקות שונות לאיזון הסימפטום ולמניעת חזרתם. במקביל אנו עובדים עם מרים על זיהוי הסיבה שהביאה אותה למצב זה לצורך שינוי הסיבה והתוצאה (החרדות). במהלך הפגישות, מרים מתרגלת טכניקות של דמיון מודרך ומדיטציה לצורך מיקוד והרגעת המחשבות. מרים מקבלת משימות הביתה (תרופות לוסקי), משימות של כתיבה והתבוננות פנימית לצורך זיהוי דפוסי מחשבה אשר הגבילו אותה וגרמו להתפרצות ההתקפים. בנוסף, מרים עוברת טיפול בדיקור ואיזון אנרגטי בהילינג רוחני ולאחר כ-14 מפגשים מעידה על שיפור ניכר בתחושתה וכי ההתקפים הולכים ופוחתים. בשלב זה מרים מחליטה להמשיך את דרכה בעצמה ולהתמודד עם מה שנותר באמצעות הכלים שקיבלה.
לאחר חצי שנה מרים חוזרת לקליניקה ומספרת כי חייה השתנו מקצה לקצה, היא מספרת שהתחילה לעבוד אחרי שנים רבות שלא עבדה, שהתחילה ללמוד תיאוריה ולקחה כבר מספר שיעורי נהיגה על מנת לקבל רישיון. היא יוצאת לבלות עם חברות ומרגישה אישה חזקה, מה שלא הרגישה כל חייה. היא מפרגנת לעצמה על כך שעברה תקופה קשה ולא הרפתה את ידיה. מרים מגיעה לסדרה נוספת של מפגשים על מנת לקבל כלים נוספים להעצמת חייה במהלכם אנחנו עובדים על הגדרת יעדים לעתיד, להגברת השמחה בחייה ותרגול חוזר של טכניקות מדיטציה לצורך איזון, חיזוק ותחזוקה של המצב המשופר שהגיעה אליו.

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים האלה :

טיפול בחרדות
7 עובדות חשובות על חרדה
שאלות ותשובות נפוצות על חרדות FAQ
הפרעות חרדה – רקע וסקירה מקיפה
איך להתגבר על התקף חרדה בזמן שהוא קורה
תיאור מקרה מהקליניקה על טיפול בחרדות
17 דרכים לטפל בחרדה באופן טבעי
איך מטפלים בחרדה על פי שיטת לוסקי
מה זה התקף חרדה? תסמינים וסוגי טיפול
סדנה לטיפול קבוצתי בחרדות